Közélet

2011.01.22. 08:17

„Az itteni gyerekek felkészültsége felülmúlja a budapestiekét”

Huszonkettedszer rendezték meg pénteken a várdombi általános iskolában a Weöres Sándor versmondó emlékversenyt a költő halálának évfordulója és a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

TEOL/H.E.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A győztes veresmondók a várdombi művelődési ház színpadán az eredményhirdetés után (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Az idén 59 szavaló indult 14 Tolna megyei iskolából. A hagyományoknak megfelelően lapunk főszerkesztő-kiadóvezetője, Lengyel János és dr. Murzsa András címzetes kiadóvezető adott át könyvajándékot az első helyezetteknek, valamint egy-egy almanach kötetet a díjazottaknak. A zsűri tagja volt Szabados Zsuzsanna színész, drámapedagógus, Gömöry V. István színész, rendező és Decsi Kis János újságíró, képzőművész. Mindhárman hasznos tanácsokkal látták el a versmondókat az eredményhirdetésen.

Az alsó tagozatosok kategóriájában 1. helyezett lett Horváth Norman az alsónánai, 3. Sebestyén Dorka, a szekszárdi Babits iskola tanulója. Második díjban részesült Miller Oliver és Csizmazia Dóra, a Garay általános iskolából. A II. korcsoportban 1. lett Solymosi Zsófia, a Babits, 2. Antal Kincső, a Dienes, 3. Fafka Borbála, a dunaföldvári általános iskola tanulója.  Különdíjban részesült Ill Patrícia Várdombról. A hetedik-nyolcadikosok közül az 1. helyet Simon Miklós, a dombóvári, a másodikat Szanyó Veronika a Garay gimnázium, a harmadikat Simon Zsanett, a várdombi iskola diákja érdemelte ki.

– Melengeti a szívem, ha idejövök, mert az itteni gyerekek felkészültsége messze fölülmúlja a budapestiekét – mondta  lapunknak Gömöry V. István, hozzátéve, hogy jól esik látnia, hogy a felkészítő pedagógusok és a szülők ugyanúgy szeretik a verseket mint ő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!