Közélet

2011.03.28. 18:53

Már 17 ezren nézték meg Gergőék filmjét az Indexen

Kövi Gergő és Babai István Konstans című alkotása nemrég felkerült az index.hu filmmegosztó portáljára olyan neves rendezők filmjei közé, mint Tarr Béla, Alföldi Róbert, Szomjas György és Török Ferenc; a napokban pedig az ország vezető hírszájtjának címoldalán is szerepelt.

TEOL/T.V.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Babai István a kamera mögött
[/caption]

A paksi amatőrfilmesek rövidfilmjét már több mint tizenhétezren nézték meg az interneten. A teljes egészében Pakson forgatott film egyébként mindössze százezer forintból készült, amit az alkotók egy korábbi fesztiválon nyertek, fő támogatója pedig a TelePaks Kistérségi Televízió, vagyis a szerzőpáros munkaadója volt. A főszerepeket a Kaposvári Egyetem színésznövendékei, Kátai Kinga és Váncsa Gábor játszották.

Babai István elmondta: 17 ezres nézőszámról nem is álmodtak, jóleső érzés, hogy ennyien kíváncsiak a filmre. Az internetes kommentelőktől természetesen kapnak hideget-meleget a Veszprémben és Tallinnban is díjazott alkotással kapcsolatban, ezidáig a pozitív vélemények vannak túlsúlyban. Ez meg is lepte őket, tette hozzá Kövi Gergő, hiszen a fórumokon általában a negatív vélemények a hangosabbak. A szerzőpáros hozzáfűzte: az idei nyár sem múlhat el forgatás nélkül, több filmterv is van a tarsolyukban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!