Közélet

2011.05.30. 17:15

Kevés volt a szuperbringa

Befejeződött szuperbringa program a Szekszárdi Rendőrkapitányság működési területén.

I. I.

Hogy a témánál maradjunk, kevésnek bizonyult a bringa prizma, ezért nem sok kerékpár kaphatta meg a jól felszerelt bicikliknek járó emblémát. Nemkülönben gyakran hiányzott a gyerekek kerékpárjáról a csengő is.

Az ORFK Országos Baleset Megelőzési Bizottsága és a Nemzeti Közlekedési Hatóság Az iskola rendőre program keretében vizsgálta meg, hogy az iskolások kerékpárja megfelel-e a jogszabályi előírásoknak, azaz alkalmas-e a biztonságos közlekedésre. Két szekszárdi, valamint a bátai és az őcsényi iskolában ellenőrizték a kerékpárok felszereltségét.

Mint dr. Buda Bernadett, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója elmondta, több mint száz kerékpárt vizsgáltak meg, s mintegy 30 bizonyult rendesen felszereltnek. Ezeknek a vázára ragasztották fel a 2012 végéig érvényes szuperbgringa igazolást. A világítás és a fék minden esetben rendben volt, a fényvisszaverő prizmák azonban gyakran hiányoztak éppúgy, mint a csengő.

A hiányosságokról a szülők írásos tájékoztatást kaptak. Közismert, hogy a kerékpárokhoz több felszerelést külön kell megvenni. Érdekes, hogy néhány felnőtt is ellenőriztette kétkerekűjét, de azok rendben voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!