Közélet

2011.05.04. 18:58

Kódolták és gépre vitték a könyveket

A kistérség községei közül elsőként a dunaszentgyörgyi könyvtárban vezették be a vonalkódos rendszert.

V. T.

Kiss Ferencné könyvtáros szerint sokkal könnyebb és gyorsabb így a kölcsönzés. - Nagyon megkönnyíti a munkát, pillanatok alatt ki tudjuk szolgálni az olvasókat, lényegesen több idő marad a tájékoztatásra, nekik pedig a válogatásra, keresgélésre – fogalmazott.

Mint mondta, sok munkával járt, amíg minden könyv megkapta a vonalkódját. Ebben a paksi Pákolitz István Városi Könyvtár munkatársai vállaltak meghatározó szerepet.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kiss Ferencné könyvtáros szerint sokkal gyorsabb lett a kölcsönzés Fotó: A szerző felvétele
[/caption]
Egy hónapig tartott a könyvek számítógépes nyilvántartásba vétele, de a könyvtár vezetője szerint meglesz a hozadéka, hiszen most csupán a kódolvasó alá kell tenni a könyvet és máris megjelenik minden szükséges adat. Egyébként nemcsak a köteteket, hanem az olvasókat is nyilvántartásba vették, így már a régi olvasójegy is múlté, nincs rá szükség. 

Kiss Ferencné tájékoztatása szerint hétezer darabos az állomány, ebbe a könyvek mellett beletartoznak a cd-k, dvd-k is, sőt a dunaszentgyörgyi könyvtárnak még társasjátékai is vannak. Az olvasók száma 300 körül van, közülük mintegy 170-180-an járnak rendszeresen kölcsönözni, olvasni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!