Közélet

2011.05.12. 15:44

Nyúlcipőt húzott a település apraja-nagyja

– Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én úgy érzem ma a „nyúlcipőmet” vettem fel, remélem elsőként szakítom át a célszalagot – ecsetelték mosollyal az arcukon egymás között a györei fiatalok a település családi napján.

TEOL/Vizin Balázs

Ugyanis az utómajálissal egybekötött programon idén először futóversenyen is megcsillanthatták tudásukat az ifjak. Óvodások, általános iskolások, sőt, még vállalkozó kedvű anyukák is rajthoz álltak a napokban tartott eseményen. Az idősebbek a szomszéd faluig szedték a lábukat, a kisebbek pedig rövidebb távot futottak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A futóverseny után mosollyal az arcukon vették át a jutalmakat az ifjak (Fotó: TN)
[/caption]

Az ovisok mezőnyében Stríz Botond lett az első. Az 1-2. évfolyamosoknál Berta Benjámin állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A 3-4. osztályosok versenyét Vucskó Gábor nyerte meg. Stríz Dorina az 5-6. osztályosok kategóriájában nem talált legyőzőre. Míg Csiszér Dániel a 7-8.-osok mezőnyében lett aranyérmes.

Szederkényi Bálint pedig az ifjúsági kategóriában szedte a leggyorsabban a lábait. – A vállalkozó kedvű anyukák csapata helyezés nélkül, de annál lelkesebben teljesítette a távot – jókedvűen László Olga, a Templom-iskola igazgatója. A kellemes tavaszi napsütésben kocogás meghozta a résztvevők étvágyát, a majálisok elmaradhatatlan alkotóelemével: ínycsiklandó virslivel csillapíthatták éhségüket a sportolók a szervezők jóvoltából.

A délután folyamán díszmadár bemutató, arcfestés, agyagozás, kézműves foglalkozás, valamint ügyességi játékok várták a Templom-iskola előtti térre látogatókat. Az eseményt az Őszirózsák énekkar, a györei Tánckar és az izményi fiatalok táncegyüttesének műsora is színesítette. Az óvoda és az általános iskola szülői munkaközössége szervezte kavalkád gitármuzsikálással, tábortűz-gyújtással és táncházzal zárult – fűzte hozzá László Olga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!