Közélet

2011.08.17. 13:28

A TEOL konyhája: Dióval töltött lángoló alma

A receptet Sándor Pálné szekszárdi olvasónk küldte.

TEOL

Hozzávalók: 1,5 kg jonatán alma, 30 dkg vajkrém, 50 dkg dióbél, 30 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 2 dl rum.

Elkészítés: Az almákat megtisztítjuk. Eltávolítjuk a magházat, úgy, hogy az alsó része ép maradjon. Tölteléket készítünk: őrölt dió, mazsola, porcukor, vajkrémmel kevés rum összekeverve, ezt betöltjük az almákba. Utána a sütőben, kivajazott edényben, fedő alatt, saját gőzében puhára pároljuk. Tálalása langyosított rummal meglocsolva, meggyújtva (lángolva) történik.

Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményeskönyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.

Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.
A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti!

Címkék#receptek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!