Közélet

2011.08.25. 11:01

A TEOL konyhája: Egyszerű krémes

A receptet Pechli Mártonné szekszárdi olvasónk küldte.

TEOL

Hozzávalók: Tészta: 6 tojásból piskóta. Krém: 20 dkg kristálycukor, 1 csomag háztartási zselatin, 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 4-5 tojás fehérje.

Elkészítés: Krém: 10 dkg kristálycukrot, 1 csomag háztartási zselatinnal, 2 csomag vaníliás pudingporral és 2 dl tejjel összekeverünk. Kicsit várunk, míg jól összeáll, majd hozzáöntünk 3 dl tejet. Jól felforraljuk, majd levesszük a tűzről. 4-5 tojás fehérjét felverünk 10 dkg cukorral, és még forrón belekeverjük a pudingba.

A piskótát félbe vágjuk és a krémet a közepébe töltjük. Másnap forró késsel szeleteljük. A tetejét porcukorral megszórjuk. Megjegyzés: A pudingos krém tetejére felvert Hulala tejszínt is lehet tenni.

Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményeskönyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.

Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.
A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti.

Címkék#receptek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!