Közélet

2011.08.14. 15:44

A TEOL konyhája: Gombás kifli vendégvárásra

A receptet Bódisné Sebestyén Györgyi szekszárdi olvasónk küldte.

TEOL

Hozzávalók: 10 kifli, 25 dkg champion gomba, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, petrezselyemzöld, 1 kis pohár tejföl, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg reszelt trappista sajt.

Elkészítés: A kifliket félbevágjuk és a belsejüket apró darabokra tépjük. A champion gombát felvagdaljuk, majd egy kis fej vöröshagymát zsiradékon üvegesre fonnyasztunk. Sózzuk, beletesszük a gombát, jól lepirítjuk, és a végén megborsozzuk. Egy csokor petrezselyemzöldet apróra vágva beleteszünk, és a kiflik belsejével együtt jól összefőzzük.

Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kifliket, és kivajazott tepsibe tesszük. A tejfölt és a joghurtot összekeverjük reszelt sajttal, és ezzel az öntettel leöntjük a kifliket. Ropogós barnára sütjük.

Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményeskönyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.

Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.
A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti.

TEOL -->

Címkék#receptek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!