Közélet

2011.08.23. 12:03

A TEOL konyhája: Tejszínhabos tekercs

A receptet Pechli Mártonné szekszárdi olvasónk küldte.

TEOL

Hozzávalók: Tészta: 2 tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg cukor, dió nagyságú zsír, liszt, fél csomag sütőpor. Töltelék: tejszín. Pudingos krém: fél liter tej, 2 csomag főzés nélkül készíthető Gála pudingpor, 3 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin.

Elkészítés: Tészta: 1 tojás fehérjét, 2 tojás sárgáját, 1 dl tejfölt, 10 dkg cukrot, dió nagyságú zsírt összekeverünk, annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, majd 1 fél csomag sütőport. Feltekerjük egy rolád sütő formára, és megsütjük. Ha nincs rolád sütőnk, akkor méretre vágott kukoricaszár is megfelel, csak előbb jól le kell mosni, fertőtleníteni, megszárítani.

Töltelék: csak tejszínnel is meg lehet tölteni, de lehet pudingos krémmel is. Pudingos krém a rolád betöltéséhez: fél liter tejet felforralunk és lehűtünk. A 2 csomag főzés nélkül készíthető Gála pudingport összekeverjük a tejjel és a 3 csomag vaníliás cukorral. Külön kikeverünk 20 dkg porcukrot 20 dkg margarinnal, majd összedolgozzuk a pudinggal. Ezzel töltjük meg a roládokat (tortadíszítővel).

Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményeskönyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.

Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.
A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti.

Címkék#receptek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!