Közélet

2011.08.02. 17:39

Hatvanöt év elteltével találta meg édesapja sírját

Hatvanöt év keresés után találta meg Szabila Komarova, hol nyugszik 1945 márciusában elhunyt édesapja.

TEOL/V.L.

A kazahsztáni Kumarov Bekzhan főhadnagy magyar földben pihen, méghozzá a simontornyai szovjet Hősi Emlékmű körüli sírkertben.
A kutatás nem volt könnyű, mert a könyvben, amelyben a hősi halottakat tartották nyilván, kevés adat szerepelt. Puskás Ferenc követségi tanácsos kitartó kereső munkájának eredményeként mégis rátaláltak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szabila Komarova unokáival és dédunokáival és Csőszné Kacz Edittel (Fotó: Varga László)
[/caption]

A napokban Szabila Komarova unokáival és dédunokáival simontornyára látogatott, ahol felkeresték Csőszné Kacz Edit polgármestert is. Megköszönték az eddigi segítségét, amely nélkül nem lett volna sikeres a keresés. A találkozáson 2000 eurót adott a család a városnak, azzal a céllal, hogy az általuk hozott emléktáblát helyezzék ki, valamint a szovjettemető felújítását, karbantartását végezzék el. <hirkereso>

A pénzösszeg átadásáról és az elvégzendő feladatokról Puskás Ferenc tolmácsi és szervezői segítségével jegyzőkönyv készült, mely a kölcsönös bizalomra épül. A család, úgy érezte, kötelességük és lelki megnyugvást hoz, az hogy így emlékeznek meg az apáról, nagyapáról és dédnagyapáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!