Közélet

2011.08.25. 09:11

Inkább diákot látna, mint tárlatot

– Inkább gyerekeket szeretnék látni a mözsi iskolaépületben, mint kiállítást – fogalmazott Szabó Imre, a mözsi településrészi önkormányzat elnöke.

S. K.

A képviselő korábbi írásunkra reagált, amelyben közöltük: átmeneti időre a mözsi iskola épületében kap helyet a tolnai várostörténeti kiállítás, mivel a tárlat helyére időlegesen a Gesztenyéskert óvodát költöztetik. (A mözsi iskolában a testület korábbi döntése alapján takarékossági okokból az új tanévtől megszűnik a felső tagozat, így üressé vált az egyik épületrész.)

Szabó Imre szerdai reagálásában ismét hangsúlyozta: a tervezett lépésekről nem egyeztettek velük, előzetesen nem kapott arról tájékoztatást a mözsi településrészi önkormányzat, személy szerint ő sem, ezért ők nem szavazták meg a lépést.

Úgy véli, azért is szükséges lett volna az egyeztetés, nehogy visszafordíthatatlan műszaki beavatkozások történjenek az iskolaépületen belül. A gyereklétszám alakulása alapján ugyanis szerinte nem lenne akadálya annak, hogy akár jövő évtől felmenő rendszerben újra induljon a felső tagozat a mözsi iskolában.

Appelshoffer Ágnes alpolgármester Szabó Imre felvetésével kapcsolatban elmondta: nem lesznek a mözsi iskola épületében jelentős szerkezeti átalakítások, már csak azért sem, mert a várostörténeti kiállítás elhelyezése is ideiglenes.

Azaz ha egy másik épületben végleg el tudják helyezni a Gesztenyéskerti óvodát, a várostörténeti kiállítás is visszakerül Mözsről az eredeti helyére.

A mözsi felső tagozattal kapcsolatban közölte: ha a jövőben a mostaninál jóval több gyerek születik Mözsön, és a finanszírozási helyzet megengedi, akkor elképzelhető, hogy újra legyen Mözsön felső tagozat. Hozzátette: ennek jelenleg kevés realitását látja.

Appelshoffer Ágnes az egyeztetés Szabó Imre által kifogásolt elmaradása kapcsán emlékeztetett: Tolna és a mözsi településrész egy önkormányzatot alkot.

A tolnai képviselő-testületnek a hatályos jogszabályok, a szervezeti és működési szabályzat alapján fenti kérdésben nem kell egyeztetnie a mözsi településrészi  önkormányzattal.

A mözsi grémiumnak ugyanakkor véleményezési joga van, amivel élhetett is, hiszen a kérdést a városi képviselő-testület döntése előtt megtárgyalta a mözsi településrész. A tolnai képviselő-testület tehát szabályosan járt el – mondta az alpolgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!