Közélet

2011.08.29. 11:16

Méz édesítette meg a falunapot - képgaléria

Mivel Szálka az ország egyik legjobb méztermelő helye, nem meglepő, hogy a szombati falunap a méz és a gasztronómia jegyében telt.

Hargitai Éva

A szombati falunapon volt méhészeti bemutató és mézes ételek versenye is. Utóbbira számos ínyencfalattal, süteményekkel és húsétellel is neveztek a versenyzők, alkotásaikat pedig Kovács János mesterszakács értékelte - tájékoztatta hírportálunkat Pálfi János polgármester.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A krokodil kenu helyett szombaton délelőtt, a falunaphoz kapcsolódóan sárkányhajók szelték a szálkai strand vizét Fotó: Kiss Albert
[/caption]
Egy horgásztóval is bíró településen szinte természetes, hogy egy  falunaphoz halfőző versenynek is tartoznia kell. Nem volt ez másként Szálkán sem, ahol ez alkalommal 29-en mérték össze halfőző tudományukat.

A délelőttöt kispályás futball kupa és sárkányhajó verseny tette színesebbé, délután pedig a hivatalos megnyitót követően vették kezdetüket az ünnepélyes és műsoros programok.

Többek között játszóteret is avattak a településen, amely vállalkozók támogatásának köszönhetően épülhettett fel a gyerekek nagy örömére. Ahogy az már hagyomány Szálkán, a falunapon díszpolgári címet is átadtak.

Ez alkalommal az elismerést Szetteli Ferencné, nyugdíjas óvónő vehette át, aki 1954-ben a faluban kezdte meg a munkáját, és 1992-ben innen is ment nyugdíjba, közben a helybeliek több generációjának neveléséből vette ki a részét. Az ünnepet tovább színesítette, hogy a falu központjában, egy őzbak szobrot is avathattak. Az alkotást az egyik vendéglő számára készítette egy helyi szobrász.

A délután folyamán ezek után a nagyérdemű szórakoztatásáról a Tücsök zenés színpad, Éles István humorista gondoskodott. Ők alapozták meg az esti bál hangulatát, amelyet látványos tüzijáték tett még emlékezetesebbé.Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!