Közélet

2011.08.24. 16:29

Négymilliós vis maior támogatást kap két település

Valamivel több, mint négymillió forint vis maior támogatásban részesült a megye két települése.

Sz. Á.

Országszerte ötvenegy település összesen 281,8 millió forint vis maior támogatásban részesült a belügyminisztérium legutóbbi – augusztus 17-i – döntése értelmében.

A keretből 7,6 millió forint előleg, 64,4 millió forint védekezéshez kapcsolódó támogatás, valamint 209,8 millió forint helyreállításhoz kapcsolódó kötelezettségvállalás.

Tolna megye három esetben érintett. Dúzs 1 millió 500 ezer forintot, Döbrököz 2 millió 100 ezer forint előleget könyvelhet el magának helyreállításra. Utóbbi település pedig további 810 ezer forintot kap hasonló célra.

Ignácz István, Dúzs polgármestere közölte, a faluban a múlt havi esőzés okozott súlyos gondot, mivel a víz nagy mennyiségű homokot sodort magával. Ez a homok beterítette a főutcát, pár napra szinte megbénult a közlekedés. Eddig úgy ezer köbméter homoktól szabadították meg a községet.

Döbrököz is megsínylette a  július 20-i és 24-i esőzéseket. Szili Lajosné, a település polgármestere elmondta, hogy a víz például kimosta a helyi, tíz tonnás híd tartópilléreit, emellett szükség van partfal megerősítésre is. Ezekről és a vis maior kérdés egészéről is szó esik Döbrököz csütörtöki önkormányzati ülésén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!