Közélet

2011.08.17. 12:07

Nem tettek különbséget cigány és magyar között - fotók

Homokozó játékokat, labdákat, fejlesztő és rajzeszközöket kapott az óvoda a helyi cigány kisebbségi önkormányzattól.

Vida T.

Ahogy Vanya Lajosné, az intézmény vezetője mondta, a gyerekek boldogan vették birtokba a játékokat, ami nagy segítség volt számukra, hiszen ilyen eszközökre kevés pénz marad a költségvetésben. Azt is hozzátette, hogy jó partneri kapcsolatot alapítottak ki a CKÖ elnökével és tagjaival.

Az évzárón, farsangi ünnepségen ajándékkal és jelenlétükkel kedveskednek a gyerekeknek. Szerinte vannak még kiaknázatlan területek, szeretnék a kapcsolatot fejleszteni a kultúra, művészet és a zene terén is.

Kovács Ildikó, a cigány önkormányzat elnöke elmondta, hogy feladatalapú támogatást igényeltek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól, és igen jelentős összeget – hatszáznyolcvanezer forintot – nyertek el. A pénz több mint háromszorosa az éves költségvetésüknek.

Az óvodának adott támogatás töredéke ennek, hiszen füzetcsomagok, mikuláscsomagok vásárlására, majális szervezésére, a Vöröskereszt támogatására is szolgál a pénz.

A majális már megvolt, jól sikerült, mondta el Ildikó, hozzátéve, hogy a Vöröskereszt által szervezett véradáson megjelenteket is megvendégelték, és nemrégiben az iskolás gyerekeket nevelő családok megkapták a füzetcsomagokat is. Összesen harminchat diák kapott egységcsomagot annak megfelelően, hogy milyen osztályba jár szeptembertől. 

- Nem tettünk kivételt, nem néztük, hogy cigány, vagy nem cigány – húzta alá.
- Ez nagylelkű gesztus volt - fogalmazott Zsiga Józsefné, akinek három gyereke van, kettő közülük még általános iskolás. - Nagyon örülök neki, mivel munkanélküli vagyok – mondta hozzátéve, tényleg példaértékű, hogy a cigány kisebbségi önkormányzat nem tett különbséget, minden családnak segítséget nyújtott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!