Közélet

2011.08.15. 14:34

Postás Józsiék gurítottak a legjobban

Először volt, de a nagy sikerre való tekintettel biztos, hogy jövőre is lesz dinnyegurító verseny Udvariban.

V. M.

Mint azt Peszt Attila polgármestertől megtudtuk, a hétvégi falunap egyik kicsiket-nagyokat megmozgató programja volt a különleges viadal, amelynek során összesen harminc méternyi útvonalon kellett a dinnyét kézi erővel a füves talajon gurítani.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A felnőttek 5-6, a gyerekek 3-4 kilós dinnyéket gurítottak
[/caption]
A versenynek szigorú szabályai voltak, például ha menet közben elhasadt a dinnye, akkor vissza kellett menni új gurítani valóért, és előről kezdeni a pályát. Természetesen így az időeredmény is jócskán meghosszabbodott, az járt jól, aki egyszerre tudta kellő óvatossággal és gyorsasággal vezetni a "céltárgyat".

A versenyt Postás Józsi és csapta nyerte. A Postás Józsi név jelen esetben nem a népszerű  énekest takarja - aki egyébként a falunap sztárvendége volt -, hanem a helyi postást, Simon Józsefet, valamint csapattársait: Rigó Tibort és Kacsándi Andrást.

A viadal minden résztvevője hazaguríthatott egy-egy ízletes gyümölcsöt, a győztes csapat tagjainak pedig nem csak a gurításban, az evésben is jeleskedniük kellett a versenyt követően.

A versenyen sportszerként szereplő, általában 5-6 kilós dinnyéket Nagy Dezső termelő, dinnyeszedő mester ajánlotta fel a nemes célra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!