Közélet

2011.09.22. 17:52

Mustot készítettek a diákok

Szüret projekt névvel indított el egy új kezdeményezést a szekszárdi Comenius Általános Iskola.

TEOL/Sz.Á.

A hét folyamán a diákok – pedagógusaik útmutatása mellett – különböző tantárgyak és tudományterületek oldaláról tanulmányozták a szőlőtermesztést. A sorozat megkoronázásaként tegnap Szekszárd-Szőlőhegyen, egy előzékeny szülő tanyáján a gyermekek belekóstoltak a szüretelés és mustkészítés szépségeibe.

– A munka, tehát a darálás, a préselés végeztével közel háromszáz liter mustot tölthettünk az üvegballonokba – adott tájékoztatást Morvai Szilveszter igazgató. – Ezt az alkoholmentes, rendkívül egészséges és üdítő nedűt – a szükséges tartósítás után – palackokba töltjük. Részben a gyermekeknek adjuk otthoni fogyasztásra, részben pedig értékesítjük a szülőknek, ismerősöknek, ezzel is bevételt hozva iskolánk számára.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A szekszárdi Domenius Általános Iskola összesen mintegy hetven kisdiákja készítette a mustot, a három hektónyi ital hat üvegballonba került (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Ám nemcsak ez, sőt, nem elsősorban ez a nyereségünk. Hanem az, hogy tudatosítottuk amúgy lelkesen dolgozó kisdiákjainkkal: mennyi szorgos, pontos és lelkiismeretes munka kell ahhoz, hogy a szőlő jó termést hozzon és a fürtökből must legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!