Közélet

2012.05.30. 10:46

A kis faluban működik a hálózat legjobb üzlete

A városokban erős a konkurenciaharc a kereskedelmi egységek között. Más a helyzet a kisebb községekben.

TEOL/W.G.

Jobban érvényesülnek a hazai boltok, bolthálózatok ott, ahol a multinak már nem üzlet üzletet nyitni. Ezzel magyarázható, hogy a tamási székhelyű KOP-KA Zrt. a mindössze 2700 lakosú Iregszemcsén működteti az egyik legnagyobb forgalmú egységét.

Persze az is fontos, hogy talpraesett legyen az üzletvezető. Kőrösi Csaba az. Már 1976 óta kereskedő. A Coop boltban családias hangulatot alakított ki. Nemcsak a kollégáival; a vevőkkel is. Szinte mindenkit név szerint ismer.

A 280 négyzetméter eladóterületű üzletben nagy az árubőség, és kényelmesen lehet közlekedni a polcsorok között. Raktárkészlet is van bőven. Munkát 15 dolgozónak adnak, a havi forgalom 30 millió forint körüli. A Coop márkatermékeket különösen kedvelik Iregszemcsén.

A Balatoni út melletti boltnál az átutazók is megállnak venni ezt-azt, de Kőrösi Csaba azt tartja az igazi sikernek, hogy a helyi lakosok – akik Siófokra, Tamásiba, Székesfehérvárra járnak dolgozni – már nem bevásárolva jönnek haza. Náluk pakolják meg a szatyraikat, hisz ugyanolyan, vagy jobb árut kapnak, ugyanannyiért vagy olcsóbban, mint máshol. Olyan nincs, hogy valami nincs.

– Ezért nem mernek idejönni a multik – mondja viccesen.
Kőrösi Csaba szerint az a jó kereskedő, akihez rendszeresen visszatérnek a vevők. Az áruk minősége is fontos és a kínálat milyensége is. Sokszor tapasztalta már, hogy a kereskedelemben is működik a „meglátni és megszeretni” elv.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!