Közélet

2012.05.10. 17:41

A TEOL Konyhája: Krumplis szalonnás tojáslepény

Címkék#receptek

A receptet Sándor Pálné szekszárdi olvasónk küldte.

TEOL

Hozzávalók: 30 dkg kisebb krumpli, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 5 tojás, 1/2 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors, olívaolaj.
Elkészítés: A krumplit megtisztítjuk, négybe vágjuk. A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, és kiszedjük. A zsírjában megpirítjuk a krumplit. Megsózzuk, hozzáadjuk a felaprított hagymát és a petrezselymet. Egy fél literes tűzálló tálba szedjük a krumplit.

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, sózzuk, borsozzuk és a krumplira öntjük. 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt kicsit, kiöntjük és szeleteljük. Zöld salátával kínáljuk.

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit!
Cím: Szekszárd, Liszt Ferenc tér 3.

TEOL -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!