Közélet

2012.06.02. 10:25

A szekszárdi diákok felfedezték a ködös Albiont

A "mesés" Canterbury városa tárult fel első állomásként a szekszárdi Garay János Gimnázium Angliát felfedező csapata előtt.

Sz. Á.

A negyvenkilenc diák és három pedagógus kísérője a közelmúltban vágott neki a ködös Albionnak. A szigetországban megélt kalandokról a 11. c. osztályos Halász Ágnes adott összegzést lapunknak.

– Canterbury után az ország egyik legszebb, 900 éves múltra visszatekintő várához, a Leeds Kastélyhoz utaztunk, mely VIII. Henrik és Aragóniai Katalin kedvelt tartózkodási helyéül szolgált.

Londonban gyalogos városnézésen csodálhattuk meg a főváros nevezetességeit, többek közt a Westminstert és környékét, a Buckingham Palace-t, a Downing Street-et és a Big Ben-t. 

Felszálltunk a London Eye-ra is, amely kapszuláiból az egész várost be lehetett látni, és fényképezkedhettünk a csodás kilátás mellett. Délután a Natural History Museum természettudományi és őslénytani kiállítását néztük meg, majd a Science Museum-ot kerestük fel.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A szekszárdi garaysták Londonban, Viktória királynő emlékműve előtt
[/caption]
Betekinthettünk a világ legrégebbi, mind a mai napig lakott királyi rezidenciájába, a Windsor kastélyba is. Délután Oxfordban, az egyetemváros ódon épületei között barangoltunk és felkerestük a Christ Church College-ot, ahol a Harry Potter-filmek ebédlőtermének és forgó lépcsőházának mintát adó termeket csodálhattuk meg.

A következő napon több sztár viaszfigurájával is fotózkodhattunk Madame Tussaud Panoptikumában, s nem hagytuk ki a világ egyik legnagyobb múzeumát, a British Museum-ot sem.

Utolsó Angliában töltött napunkon Greenwich-ben ismerkedtünk az Old Royal Observatory és a National Maritime Museum látnivalóival. Ezután a Towerhez vezetett útunk. A Tower of London véres történelme, hollói, őrei, tornyai és a királyi koronázási ékszerek mindenkit elkápráztattak. Ugyanez történt a Szent Pál Székesegyház hatalmas épületében, kirándulásunk utolsó angliai állomásán. 

A teljes írást a Tolnai Népújság június 2-i, szombati számában olvashatja! Keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő! Részletek itt! Kérje ingyenes próbaszámunkat: itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!