Közélet

2012.06.29. 11:37

A TEOL konyhája: Fokhagymás padlizsánkarikák karajjal

A receptet Sándor Pálné szekszárdi olvasónk küldte.

TEOL

Hozzávalók: 60 dkg-os karaj, 60 dkg padlizsán, 1 dl olíva olaj, 1 citrom leve, 1 evőkanál gorombára vágott snidling, 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem, 3 gerezd reszelt fokhagyma, 0,5 dl olaj, tetszőleges fűszerkeverék, só, őrölt bors.

Elkészítés: A megmosott padlizsánokat vékony karikákra szeleteljük, majd sózzuk és félre tesszük pihenni. 20-30 perc állás után leszárítjuk és teflonserpenyőben, kevés olajon barnára sütjük a szeletek mindkét oldalát A sült padlizsánt sorjázva tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk.

Összekeverjük a maradék olajat a citromlével, petrezselyemmel, fokhagymával, snidlinggel, és a padlizsánkarikákra kenjük. Letakarva legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A megtisztított, megmosott és leszárított hússzeleteket fűszerezzük és kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük. Tálaláskor a salátaleveleket tányérra rendezzük, rá a padlizsánt és mellé a forró sült hússzeleteket.

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit! Cím: Szekszárd, Liszt Ferenc tér 3.

TEOL -->

Címkék#receptek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!