Közélet

2012.06.02. 08:11

A tisztaság és rend fogta meg a finneket Szekszárdon

Finn vendégek jártak egy szekszárdi üzemben. A Tornióból érkezett csapat elismeréssel nyilatkozott a létesítményről. A fém a konyhaművészetben is jelen van.

Szeri Árpád

Tornióban található a világ egyik legnagyobb acélgyára. Ebből a tényből – gondolhatnánk – az is következhet, hogy a finn testvérvárosból érkező küldöttség számára igazán váratlan meglepetéssel már nem szolgálhat egy olyan szekszárdi vállalkozás, mely fém megmunkálással és fémáru nagykereskedelemmel foglalkozik.

Ám a Ferropatent Zrt. telephelyét ezzel együtt is nagy érdeklődéssel tekintette meg a nemrég a megyeszékhelyen vendégeskedő torniói delegáció. A csapatot – köztük a finneket kísérő dr. Haag Éva és Ács Rezső alpolgármestereket – Szabó Sándor tulajdonos-vezérigazgató és Szabó Sándorné pénzügyi igazgató kalauzolta a helyszínen.

– Szembetűnő a rendkívüli tisztaság, rendezettség – jegyezte meg a Pekka Pelttari, Tornio közgyűlésének elnöke a helyszínnel való ismerkedést követően, a számukra adott fogadáson. – A magam részéről megígérhetem, hogy amennyiben lehetőségeim engedik, mindent megteszek, hogy ebben az ágazatban is megnyíljanak a kapuk a közös ügy érdekében.

Kaarina Aho elnökhelyettes asszony azt hangsúlyozta: a családi vállalkozás kultúrája, sajátos légköre sokkal személyesebb jelleget eredményez egy nagy céghez képest. – Minden úrnak van még egy ura, de az úrnak van egy asszonya – utalt arra a hozadékra, amit Szabó Sándorné tevékenysége eredményez.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tisztaság, rendezettség. Szabó Sándor (a felvételen jobb szélen) kalauzolta a torniói vendégeket az üzemben Fotó: Kiss Albert
[/caption]
Rolf Bungarten, a Hotel Tornio mesterszakácsa és Ari Niemi második séf egyaránt köszönettel nyugtázta, hogy jelen lehetett a gyárlátogatáson. Mindketten hangsúlyozták, hogy saját tevékenységük is szorosan kapcsolódik a fémhez: hiszen azokat a különleges ételeket, melyeket felszolgáltak a szekszárdi közönségnek, lehetetlenség lenne elkészíteni minőségi öntöttvas serpenyő nélkül.

Risto Alaheikka, a Team Botnia vállalkozó szövetség elnöke elmondta, hogy mély benyomást tett rá ez a családi vállalkozás, melynek működési környezetétsok finn cég is megirigyelhetné.

A teljes írást a Tolnai Népújság június 2-i, szombati számában olvashatja! Keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő! Részletek itt! Kérje ingyenes próbaszámunkat: itt!

Szeri Árpád Tisztaság, rendezettség. Szabó Sándor (a felvételen jobb szélen) kalauzolta a torniói vendégeket az üzemben Fotó: Kiss Albert -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!