Közélet

2012.06.16. 19:05

A Tolnáé az aranyérem

A Tolnai VFC nyerte meg az UNIQA megyei I. osztályú focibajnokságot, miután az utolsó fordulóban 3-1-re verte a Majost.

R. G.

Óriási várakozás előzte meg a rangadót, sosem látott nézősereg (az eladott jegyek alapján hivatalosan 2200 drukker) tekintette meg a helyszínen az első helyről döntő összecsapást. Ha nem is voltak ennyien - sokan családostul, gyermekeikkel együtt érkeztek, hiszen egész napos dzsembori volt a városi sporttelepen -, legalább 1500 drukker biztosan figyelemmel kísérte az év meccsét.

A tolnaiak a félidőben 2-0-ás előnyt szereztek, előbb Rikkers Péter szabadrúgásból volt eredményes, majd Izsák Géza egy kapushiba - Bogos László melléütött egy beadásnak - után lőtt a kapuba.

A szünet után gyorsan betalált a Majos - ezúttal a tolnaiak kapusa, Kiss Gergely hibázott -, Máté Balázs révén, de a hajrában Szabolcska Tamás szépségdíjas találata mindent eldöntött.

A Tolna legutóbbi négy bajnokiját megnyerte, így az utolsó körben beelőzte a Majost, amelynek ez volt az első veresége a rájátszásban. A Majos mögött a Kölesd szerezte meg a bajnoki bronzérmet. 


UNIQA megyei I. osztály, 10. forduló. Tolna-Majos 3-1 (2-0). Tolna, 1500 néző. V: Szommer A. Tolna: Kiss G.- Házer, Wéber, Agócs G., Pesti D.- Szegleti (Karszt L., 60.), Rikkers (Gerendai G., 90.), Pesti V., Lacza Zs. (Sümegi, 70.)- Izsák (Horváth E., 55.), Szabolcska (Horváth M., 78.). Edző: Wiesner József. Majos: Bogos (Zsilinszky G., 35.)- Bálint J., Hosnyánszki Zs., Szőts A., Körösi (Stumpf T., 92.)- Varga Á. (Bálint N., 67.), Tálas, Bognár S., Hosnyánszki T.- Máté B., Sebestyén G. (György, a szünetben). Edző: Hosnyánszki Zsolt. Gól: Rikkers a 19., Izsák a 31., Szabolcska a 67., illetve Máté B. a 49. percben. Kiállítva: Horváth E. a 83. percben.

Tamási 2009 FC-Kölesd 2-3 (1-1). Tamási, 200 néző. V: Minker N. Gól: B. Johnston a 39., Hegedűs D. a 63., illetve Vituska N. a 44. és a 77., Nagy P. a 72. percben.

A bajnokság végeredménye, felsőház: 1. Tolna 57, 2. Majos 56, 3. Kölesd 50, 4. Tamási 37, 5. Szedres 36 ponttal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!