Közélet

2012.06.14. 10:03

Be nem jelentett razziát tartottak

Be nem jelentett ellenőrzést tartott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Iparbiztonsági Főfelügyelősége a társhatóságok bevonásával egy megyei telephelyen - tájékoztatta lapunkat Boros Brigitta megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

V. M.

Az úgynevezett supervisori hatósági vizsgálat egy több tulajdonossal rendelkező vállalkozás telephelyén zajlott. A cég, illetve a vizsgált telephely, a közelmúltban került a hatóság látókörébe, amikor is az iparbiztonság szakemberei egy elhagyott vegyszerraktárt találtak az egyik épületrészben.

A hét elején tartott ellenőrzés során a katasztrófavédelem, a növény- és talajvédelem, a munkavédelem, a NAV, a mérésügy és a környezetvédelem szakemberei saját szakterületüknek megfelelően vizsgálták a veszélyes anyagok tárolásának, kezelésének, megsemmisítésének, elszállításának szabályait, a munkavédelmi előírások betartását, a szükséges oktatások meglétét.

Minden hatóság külön jegyzőkönyvet vett fel a feltárt hiányosságokról, melyekből a tapasztaltak alapján sajnos volt bőven. A hiányosságok alapján minden hatóság megindítja a szükséges eljárást, és vélhetően birságot szab majd ki.

Az ellenőrzést végző megyei iparbiztonsági főfelügyelőség idén január 1-ével alakult meg. Egyik kiemelt feladata a közbiztonság érdekében a veszélyes ipari üzemek felügyelete, a veszélyesáru-szállítás fokozottabb ellenőrzése, valamint a jogszabályi kötelezettségek betartásának ellenőrzése, az állampolgárok élet- és anyagi javainak védelme.

Munkájának kiemelt célja az a közös érdek, hogy az engedély nélkül végzett tevékenységeket megtalálják és felszámolják, hiszen potenciálisan ezek jelentik a legnagyobb veszélyforrást. A felügyelőség rendszeresen ellenőrzi a veszélyes anyagokkal kapcsolatos szabályok betartását, azok megsértése esetén figyelmeztet, bírságol, és ha kell, felfüggeszti a cég működési engedélyét a biztonság helyreállásáig. 

V. M. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!