Közélet

2012.06.20. 07:12

Harmadfokú riasztást adtak ki!

Harmadfokú hőségriasztás érvényes csütörtök éjfélig az ország – így Tolna megye – területén. Erről döntött még hétfőn dr. Paller Judit országos tisztifőorvos.

Sz. Á.

A rendelkezés azért indokolt, mert a napi középhőmérséklet legalább három napon át az ország jelentős részén 25 Celsius-fok fölött lesz: sőt, egyes területeken tartósan meghaladja a 27 fokot is.

– A hőségriasztásról a megye valamennyi aktív fekvőbeteg ellátást nyújtó intézetét és az Országos Mentőszolgálatot is tájékoztattuk – mondta el dr. Németh Lídia megyei tisztifőorvos.

– Az egészségügyi ellátórendszer többi résztvevője a Tolna Megyei Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv kistérségi intézetein keresztül kapott értesítést.

Az elmúlt évek hőségriasztásai alkalmával mind az egészségügyi szolgálatok, mind az önkormányzatok számára rendelkezésre bocsátottuk az Országos Környezet-egészségügyi Intézet által készített szakmai segédleteket, tájékoztató anyagokat, melyek alapján a szükséges intézkedéseiket megtehetik.

Napközben aki teheti tartsa csukva az ablakokat, használjon függönyt vagy egyéb sötétítőt. Erre már dr. Páldy Anna hívta fel a figyelmet kifejezetten a trópusi forróság esetére készített összeállításában.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese azt is javallja, hogy lehetőleg éjszaka szellőztessünk és csakis a szükséges mértékben használjuk az elektromos készülékeket, még a világítást is.

Az aktuális időjárás-előrejelzést ide kattintva találja!

A teljes írást, melyben hasznos tanácsokat is olvashat a forróság enyhítésére, a Tolnai Népújság június 20-i, szerdai számában olvashatja! Keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő! Részletek itt! Kérje ingyenes próbaszámunkat: itt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!