Közélet

2012.06.27. 17:39

Harmonikás az év diákja

Tíz éve vett harmonikát a kezébe, idén korosztályában megnyerte az országos versenyt Pataki Ádám. Egy régi álma is teljesült, ő lett az év diákja a Pro Artis művészeti iskolában.

Vida Tünde

Az utóbbi hetekben a szokásosnál kevesebb alkalommal fogta kézbe harmonikáját Pataki Ádám, érettségire készült. Most, hogy ezen túl van, megint a hangszer kapta a főszerepet, egy harmonikakurzuson vesz részt, amelyet nagy példaképe, az orosz virtuóz, Alenxander Poeluev tart.

- Példaértékű a szorgalma, hozzáállása, kedves, aranyos, vicces fiú, jó vele dolgozni. Eddigi legtehetségesebb diákom – jellemezte Pataki Ádámot zenetanára, Papp Olga. Ádám nem született zenészcsaládba, egy déd- vagy ükapát „tud csak felmutatni”, akiről úgy tudja, több hangszeren is játszott. Ő tíz évvel ezelőtt kötelezte el magát a harmonika mellett.

A Pro Artis művészeti iskola hangszerválasztóján akadt meg rajta a szeme. Az eredeti terv azonban még citera volt, de amikor a fiúcska megtudta, hogy énekelnie is kell, inkább a harmonikatanulás mellett döntött.

Papp Olga keze alá került, aki – mint Ádám elárulta – nagyon jó tanára, nem csak az anyagot adja le, szabadidejéből is áldoz tanítványaira. Fesztivált rendez, versenyre kíséri őket, ami újabb lehetőségeket nyitott meg diákjai, köztük Pataki Ádám előtt.

- Sok áldozatot hozott értünk, az együttesért, úgy nevelt minket, hogy a színpadon jól érezzük magunkat – mondja róla növendéke, aki maga is alaptó tagja az említett zenekarnak, a Paksi Harmonika Együttesnek.

Szólóban és az együttessel nagyon sokfelé megfordult Ádám, járt Kínában, Spanyolországban, Bosznia-Hercegovinában, utóbbi helyszínen egy harmadik díjat is sikerült bezsebelnie. Legjelentősebb sikere azonban az, hogy idén megnyerte a negyedik alkalommal meghirdetett Országos

Harmonikaversenyt 18 év feletti korosztályban. Ez meghozta egyik nagy álmának teljesülését. A Pro Artis művészeti iskolában őt választották az év diákjává.

A teljes írást a Tolnai Népújság június 29-i, csütörtöki számában olvashatja Keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő! Részletek itt! Kérje ingyenes próbaszámunkat: itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!