Közélet

2012.06.22. 07:12

Kiváló minőségűek a vizek

Medence vagy természetes víz, szinte egyre megy. A lényeg, hogy felfrissülést hozzon az elképesztő melegben. A minőség itt is, ott is kiváló megyeszerte.

Hanol Erzsébet

Kiváló minősítéssel vágtak neki az idei szezonnak a megye szabadvízi fürdőhelyei. Az utóbbi napok forróságának köszönhetően pedig a medencés vizek hőmérsékletéhez hasonló hőfokot értek el.

Wusching Gábor, a dombori strandot üzemeltető Fatodi Kft. ügyvezetője elmondta, csütörtökön már 26 fokos vízhőmérsékletet mértek a holtágnál.

Ráadásul, a kánikulában jelentkező erős párolgás a vízszintet sem befolyásolta túlzottan, az üzemi érték 130 centiméter körül mozog.

A víz átláthatósága jó, ami az egyre növekvő forgalom miatt mindenbizonnyal változni fog. Így ebben talán valamivel rosszabb eredményre lehet majd számítani a szezonzáró ellenőrzésen, mint a május végin, ám a többi tényező esetében bízni lehet a további kiváló eredményekben.

A legfrissebb adatok alapján a vizsgált baktériumok jelenléte jóval a határérték alatt van. Az augusztus végéig tartó szezon ideje alatt pedig havonta iktatnak be egy-egy ellenőrzést a hatóságok.

A teljes írást, további megyei fürdőhelyekről szóló információkkal, a Tolnai Népújság június 22-i, pénteki számában olvashatja! Keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő! Részletek itt! Kérje ingyenes próbaszámunkat: itt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!