Közélet

2012.06.11. 12:10

LADIK: a reneszánsz világában versenyeznek

Időutazás, különleges programok és izgalmas vetélkedő. Ezekben egyszerre lesz részük azoknak a csapatoknak, akik a legjobbnak bizonyultak a LADIK médiavetélkedőjén.

TEOL/M.Á.

Az immáron hetedik alkalommal megrendezett országos versenyre idén 398 csapat nevezett, osztályközösségenként számolva ez majdnem 10 ezer tanulót jelent. Az Axel Springer Magyarország Kft. által életre hívott tudáspróba egész tanévben tart.

Az öt fős csapatokba szerveződött hetedikes, illetve nyolcadikos tanulók elsőként egy három fordulós megmérettetésen vesznek részt. A médiával, illetve a megyék napilapjaival kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk, és különböző kreatív feladatokat kell megoldaniuk a témában.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Bács Kiskun megyei Sajtókukacok nyerték meg tavaly a döntőt (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A legtöbb pontot szerzett öt csapat jut be a megyei döntőkbe, és akik ott első helyezést érnek el, meghívást kapnak az országos döntőbe. A végső megmérettetésen idén is 16 magyarországi, és egy határon túli megyéből (Szatmár- Románia) vesznek részt a fiatalok.

A diákok majd kiugrottak a bőrükből, amikor megtudták, hogy a most hétfőtől szerdáig tartó verseny idején visszarepülhetnek egy letűnt korba, hiszen a döntő színhelye idén is a bikali Puchner Kastélyszálló, és Reneszánsz Élménybirtok lesz.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A tudásukra, és a kreativitásukra is szükségük volt a fiataloknak a döntőn. Minden csapat kitett magáért.
[/caption]

Bár az idáig eljutott tanulók már a versenyen való részvétellel is joggal érezhetik nyertesnek magukat, a végső megmérettetésnek igen nagy a tétje. Az első helyezett ugyanis 250, a második 200, a bronzérmes csapat pedig 150 ezer forinttal gazdagodik a megannyi élmény és tapasztalat mellett.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kézműves foglalkozások is voltak (Fotók: M.D.)
[/caption]

Címkék#LADIK
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!