Közélet

2012.06.08. 10:43

Magyar CSI: helyszínelők versenyeztek - képgaléria

Első helyen az autópályások csapata végzett, másodikak a szekszárdi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyszínelői lettek, a harmadikak pedig a paksi rendőrök – írtuk egy évvel ezelőtt, és ugyanilyen sorrendről számolhatunk be az idei baleset-helyszínelő versenyről is.

H. E.

Az M6-os autópálya tengelici üzemmérnökségén csütörökön tartott szakmai megmérettetésre legjobb helyszínelőiket delegálták a megye rendőrkapitányságai, az autópálya rendőrség pedig igazságosan a bátaszéki és a paksi alosztályáról is küldött egy-egy helyszínelőt, így állt össze a kéttagú csapat.

Dr. Szecsei Zsolt alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság osztályvezetője elmondta, hogy a versenyző rendőröknek az előzetes elméleti feladatok után öt gyakorlati állomáson kellett megfelelniük, és feladatonként 20 perc állt rendelkezésükre.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Perics Viktória r. zászlós és Antal István r. zászlós, a nyertes autópályás csapat tagjai
[/caption]
Két helyszínen dokumentációs feladatoknak kellett eleget tenni, egy helyütt a fényképezés technikát pontozták, másutt féknyom azonosítás várt a csapatokra, illetve egy gyalogos gázolás beállított helyszínét kellett megvizsgálni. Mindent úgy, ahogy azt egy valós esetnél is tennék.

A nyertes csapat szeptemberben Szolnokon vesz részt az országos döntőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!