Közélet

2012.06.28. 18:54

Sárközi lakodalom: jött, látott, és táncolt az ifjú pár

Meglátogatta az ifjú pár a Sárközi lakodalom nyitónapján a gyermek táncosokat.

TEOL/Sz.Á.

A Decsen zajló színes kavalkádot Biczó Ernő polgármester is figyelemmel kísérte. Mint mondta, a nagyszabású rendezvényt hat-hét hónap előkészítés előzte meg.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az ifjú pár, Nagy Eszter és Balogh Máté táncházba invitálta az óvodásokat (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

– Az ifjú pár, valamint asszonykórusunk, férfikórusunk és táncegyüttesünk hívogatókkal járta be a Decstől Bátán és Váralján át Zengővárkonyig terjedő vidéket. Ezek a hívogatók vitték jó hírét a lakodalomnak és remekül sikerültek.

Ezt az is bizonyítja, hogy a csütörtöki „Gyermekek délutánján” nyolc csapat mutatkozott be a közönségnek. Pénteken lakodalmi ételek készítése zajlik, majd a 3+2 együttes lép fel egy igazi népünnepély keretében. A szombat pedig magának a lakodalomnak a különleges hangulatú napja.

Biczó Ernő mindehhez hozzátette: a Sárközi lakodalom egyrészt világról vallott kedvező üzenete, másrészt közösség teremtő hatása miatt is méltó figyelmünkre.

Kapcsolódó programot jelent a Faluházban a Sárköz fotós szemmel című kiállítás, valamint Őcsényben, a Közösségi Házban az Őcsényi högyön elnevezésű, ugyancsak fényképeket bemutató tárlat. Mindkettő mától tekinthető meg.

A Sárközi lakodalom decsi programja, péntek. Sárközi ételek készítője – főzőverseny, 14 óra. Fotó- és gyermekrajz kiállítás, 15 óra.Hagyományőrző Egyesületek műsora, 16.30. Leánybúcsú, legénybúcsú, 19 óra. Zengővárkonyi fúvósok műsora, 20 óra. 3+2 együttes koncertje, 21 óra.
Szombat. Lovas kocsival Decs utcáin, 10 óra. Legényes ház (Tájház): hagyományőrző egyesületek műsora, 13.30. Lányos ház (Szent Erzsébet tér): menyasszony öltöztetés, 14 óra. Lakodalmas menet, 16.30. Esküvő a Református templomtéren, 18 óra. Vacsora, 20 óra. Menyecske tánc, Szakácstánc, éjfélkor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!