Közélet

2012.06.29. 18:30

Sodort cigivel hálálta meg a gyerekeknek a „segítséget”

Kerékpározás közben talált rá arra a gondozott, Dombóvár belterületén lévő kiskertre az a büntetlen előéletű, 38 éves dombóvári férfi ahonnan a megalapozott gyanú szerint több kiló hagymát szedett fel és tulajdonított el még májusban.

TEOL

A férfi két fiatalkorú ismerősével rendszeresen kerékpározott a felparcellázott terület környékén, így figyelte ki, hogy melyik kertben mit termelnek és oda milyen gyakran jár ki a tulajdonos – mondta el Kitanits Zsuzsanna, a Dombóvári Rendőrkapitányság sajtóreferense.

A megfigyelései alapján választotta ki az elkövetés időpontját, zsákokkal felszerelkezve ment társaival a helyszínre, ahol az egyik fiatalkorú fiút figyeléssel bízta meg, ő maga pedig a másik fiatalkorú segítségével a kerítésen átmászva teleszedte mindhárom zsákot hagymával, amivel mintegy 3000 forintos kárt okozott.

Miután sikeresen elvégezték a betakarítást a férfi a fiatalok segítségét egy saját sodrású cigarettával köszönte meg,

Mindhármuk ellen büntetőeljárás van folyamatban szabálysértési értékre, jogtalan behatolással elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt, tettükért akár 2 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélheti őket a bíróság. Az eljárás ideje alatt mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!