Közélet

2012.06.03. 16:20

Százhúsz fiatal ropta az Országos Néptáncversenyen - fotók

Huszonnégy iskola közel százhúsz diákja adott egymásnak találkozót pénteken és szombaton Szekszárdon, a IV. Országos Néptáncversenyen.

Sz. Á.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási hivatala megbízásából a Garay János Általános Iskola és AMI a Bartina Néptánc Egyesülettel karöltve rendezte meg a nagyszabású seregszemlét, melyen fiú szóló, valamint páros táncoknak tapsolhatott a közönség.

A négy korcsoportban induló versenyzők – 10-15 éves fiatalok – egy kötelező és egy szabadon választott produkcióval mutatkoztak be. Azaz, valamennyi növendék bizonyította tudását az előírt mátyusföldi lassú és friss csárdásban, majd később egy neki – felkészítőjének – tetsző koreográfiával rukkolt elő.

A Garay János Gimnázium dísztermében zajló megmérettetés, a látott eredmény ez alkalommal sem állította könnyű helyzet elé a zsürit.

Huszárikné Böröcz Zsófia táncpedagógus, a rendező iskola művészeti igazgatóhelyettese elmondta, hogy kiváló táncokat és táncosokat láthattak az érdeklődők. A bírálóbizottság – Lévai Péter elnök, a Magyar Táncművészeti Főiskola adjunktusa, Spisák Krisztina és Sípos Ferenc táncpedagógusok – több mint két tucat díjat adtak át a legjobbaknak.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Simon Eszter és Gallyas Márton is színpadra lépett páros kategóriában a IV. Országos Néptáncversenyen Fotó: Kiss Albert
[/caption]
A megmérettetésen remekül szerepeltek a Garay János Általános Iskola és AMI Bartina csoportjának tagjai.

A 3. korcsoportban első díjat vehetett át Huszárik Márton – felkészítői: Tóth Zoltán és Sipos Gergő - , a decsi verbunkot táncoló fiatal emellett megkapta Farkas Lászlóné Pál Bözsi decsi népművész különdíját is.

 A 2. korcsoportban a Mészáros Rebeka-Horváth István páros – felkészítő: Tóth Zoltán és Huszárikné Böröcz Zsófia – harmadik helyezést ért el bogyiszlói friss csárdásával, s hazavihette Bogyiszló község különdíját is.

A 4. korcsoportban a Hammer Angéla-Zsobrák Róbert duó – felkészítő: Sebestyén Miklós, Mihó Erika, Tóth Zoltán – a legjobb bukovinai táncért járó különdíjnak lett gazdája. Ugyancsak ebben a kategóriában a Rikkert Judit-Kasó Gergő páros – felkészítő: Mihó Erika és Tóth Zoltán – érsekcsanádi táncokért járó különdíjat vihetett haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!