Közélet

2012.06.15. 09:15

Túl sok a kisvállalkozás

Az Eb miatt. Állapították meg többen is a Vállalkozói Szalon csütörtöki Mészáros Borházban tartott összejövetelén a szokottnál valamivel visszafogottabb létszám okaként.

TEOL/H.E.

A meghívott vendég, Prof. dr. Mihályi Péter, a Pannon Egyetem Pénzügytan tanszékének vezetője így a labdarúgáshoz kapcsolódóan azzal kezdte, hogy minden mindennel összefügg, és egy olyan országban, ahol bajban van a gazdaság, ott a foci sem működik.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Prof. dr. Mihályi Péter (Fotó: M.D.)
[/caption]

A közgazdasági szakember „A magyar gazdaság esélyei rövid és hosszú távon. Mit kellene tenni?” című előadásából arról beszélt, mivel érhetnénk el, hogy ez ne legyen így. Mint mondta, azt kéne először elfogadni, hogy hazánk adottságai miatt hátrányból indul. Megoldást az jelentene, ha sok kisvállalkozás helyett a mostaninál több nagy vállalat látná el a szűkös piacot. Valamennyi szolgáltatásra igaz, hogy a mérsékelt igény miatt az árak magasak.

Elszomorító, hogy Mihályi Péter véleménye szerint a politika ezt még nem ismerte fel, és minduntalan a kisvállalkozások támogatását szajkózza. Ha egyszer elkezdődik a változás, 4-5 év kell az érezhető eredményhez.

TEOL/H.E. Prof. dr. Mihályi Péter (Fotó: M.D.) -->

Címkék#Szekszárd
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!