Közélet

2012.08.23. 07:01

Célegyenesben a vízminőség-javító program

Célegyenesbe ért a januárban indult ivóvízminőség-javító program.

TEOL/V.T.

A kivitelező Alisca Bau Zrt. építésvezetője, Orosz László elmondta, hogy a településen belül befejezték a közműépítést, összesen 1200 méter töltő- és ugyanennyi gerincvezetéket cseréltek, s az érintett utcákban már az új vezetékeken szolgáltatják a vizet. A meglévő vezetékek szivacsdugós tisztítása is befejeződött. A burkolatbontások helyreállítása megtörtént.

Az új vízműtelepen elkészült egy 50 köbméteres tárolómedence, a szivattyúgépház, a szikkasztómedence, befejeződött az új kút fúrása, a műtárgyak körüli földfeltöltés és rézsűkialakítás, és kész a betonút is, sorolta Orosz László. Hátra van még a kút kútfejaknájának szerelvényezése, a kommunikáció és vezérlés kiépítése a meglévő vízműtelep és az új műtárgyak között, valamint a vízminőség ellenőrzése és víztartási próbák.

- Szeptember második hetére a teljes mű elkészül és az átadás-átvételi eljárás megkezdhető – húzta alá Orosz László.
Dunaszentgyörgy Község Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet- és Energia Operatív Programban nyert 104 310 000 forintot az ivóvízminőség-javító programra, illetve sikeresen igényelt önerő támogatást a Belügyminisztériumból, így a beruházás saját forrás nélkül valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!