Közélet

2012.09.12. 14:39

Nyitott szemmel járva észrevehetők a világ szépségei és értékei

Albert Camus Az utolsó virág című művének üzenetével cseng össze Hatvani Szabolcs most megnyílt tárlatának mondandója.

V. T.

Az alkotó nem ismeretlen a közönség előtt, de nem ezen a területén vált ismertté. A Pro Artis művészeti iskola zongora és szintetizátor tanára eddig jobbára koncertekre invitálta az érdeklődőket.

Igaz, nem szokványos hangversenyek voltak ezek sem, multimédiás szintetizátor és lézershow-sorozat fűződik a nevéhez. Ám újabban filmes stúdiókban is fel-felbukkan, például a BuSho Filmfesztiválon minap vetített Suzie zenei, hangmérnöki munkája mellett a werkfilm is a nevéhez fűződik. Innen már csak egy lépés volt a fényképezőgépig.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hatvani Szabolcs
[/caption]
Mint Hatvani Szabolcs vallja, a különböző művészeti ágak szorosan összefüggenek, kiegészítik egymást életében. Természetes, hogy képi látásmódját is fejleszti, csiszolja, hiszen koncertjei multimédiásak. Ha akad egy szabad perce, és kezében van a kamera, nem rest használni azt. Így hát, amikor holtidő van egy-egy feladatnál, megesik, hogy földre hasal, majd’ bebújik egy virág szirmai közé, hogy minél több csodát megörökítsen.

Albert Camus műve, amelyet a megnyitón Halász-Tisza Veronika tolmácsolt, ragyogóan tükrözi Hatvani Szabolcs közlendőjét: elidegenedtünk egymástól és a világtól, de ha nyitott szemmel járunk, észrevehetjük a világ szépségeit és értékeit. Ezek a szépségek – Hatvani Szabolcs szemüvegén át – a hónap végéig láthatók a Csengey Dénes Kulturális Központ kiskiállítójában.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!