Közélet

2012.09.08. 17:03

Új otthont kapott a gyermekkönyvtár

Elkészült és tegnap fel is avatták a Pákolitz István Városi Könyvtár Kincskereső Gyermekkönyvtárának új épületét.

V. T.

Leber Ferenc alpolgármester elmondta, 36 millió forintot fordítottak a célra, az eredményre büszke lehet a városvezetés.  Hozzáfűzte, a gyermekkönyvtár kinőtte eddigi helyét és külsőségében sem felelt meg a mai ízlésnek. Csajági Sándor, a humánpolitikai bizottság elnöke ezt azzal egészítette ki, hogy új funkciókat is magába foglalhat az épület, szorosabb kapcsolatot tudnak kiépíteni az iskolákkal, jobban be tudják vonni a gyerekeket a mese, az irodalom világába.

Lázár Ágnes, a gyermekkönyvtár vezetője elárulta, hogy egy majd’ negyedszázados álom valósult meg most a 150 négyzetméteres épület elkészültével. Az olvasóteremben külön mesesarkot alakítottak ki, számos új programot indítanak útjára a régiek mellett. Az újak között említette a társasjáték klubot, kézműves foglalkozást.

Szentgáliné Erőss Márta könyvtárigazgató azt hangsúlyozta, hogy nem csak egy vadonatúj gyermekkönyvtárat kaptak, hanem lehetőséget arra, hogy a felnőtt könyvtár is bővüljön. A felszabadult helyen a folyóirat olvasót és a helytörténeti gyűjteményt helyezik el, mindezen túl gyarapítják programjaik számát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!