Közélet

2012.10.18. 17:14

Duplán kortyolhattak a kultúrából

– Az Országos Népzenei Találkozók sorában az idei volt a legnagyobb, hiszen soha nem tapasztalt számban jelentkeztek versenyzők.

TEOL/Vizin B.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A legifjabbak is örömmel csatlakoztak a szüreti kavalkádhoz (Fotó: Máté Réka)
[/caption]

Mindez azt is tükrözi, hogy Kodály és Bartók országában a fiatalok zenei műveltségében fontos helye van őseink dalainak, hangszeres zenéjének, s hogy a bonyhádi találkozónak híre és rangja van – mondta Juhász Józsa.

A kétnapos rendezvényt szervező Vörösmarty Mihály Művelődési Központ igazgatójától azt is megtudtuk, hogy az Eredics Gábor, Nyitrai Marianna, Dévai János, Mohácsy Albert és Balogh Kálmán alkotta zsűri összesen 123 produkciót értékelt a hétvége során.

Remek műsorszámokkal rukkoltak elő a versenyzők, amelyet az is bizonyít, hogy az ifjúsági kategóriában tizennégy kiemelt-, valamint huszonöt nívódíjat osztottak ki, míg a felnőtteknél ötöt, illetve kettőt. Este a Dűvő Zenekar koncertje és a hajnalig tartó táncház gazdagította a programot.

A völgységi szüretnek is nagy sikere volt, amely a hagyományos felvonulással kezdődött, majd a művelődési központ előtti téren tartott kavalkáddal folytatódott. Az érdeklődők Beréti István és felesége, Pete Teréz népi iparművészek alkotásait is megcsodálhatták a hétvégén.

Címkék#bonyhád
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!