Közélet

2012.10.11. 12:15

Házas hétvége volt ötven pár részvételével Simontornyán

A szekszárdi régióból 50 házaspár és 42 gyerek érkezett a kisvárosba, a házas hétvégések soros találkozójára.

TEOL/V.L.

A Házas Hétvége olyan katolikus lelkiségi mozgalom, amely a római katolikus egyház tanítását vallva segítséget kíván nyújtani a házaspároknak és papoknak az egymással és közösségükkel való kapcsolatuk megújításához és elmélyítéséhez. Magyarországon 1983-ban tartottak először házas hétvégét NDK-beli, majd osztrák házaspárok és papok közvetítésével. Először német nyelven, majd 1986. május 30. óta már magyarul zajlanak a hétvégék.

A házaspárok a vármúzeum megtekintése után lelki programokon vettek részt, a szekszárdi, a dunaföldvári és a pincehelyi lelkipásztorok segítségével. A gyerekek Máté Imréné múzeumpedagógus vezetésével, dobozokból felépítették a várat, a vártörténeti játékok során megismerték annak históriáját.

A fiatalok ezután az óvodába mentek, ahol Végh Istvánné óvónő, Adrián Zsuzsa tanítónő és Máté Anna gimnazista várta őket. Kézműves foglalkozásokon vettek részt, síkbábokat készítettek, textilt, és ablakdíszeket festettek, közben ismerkedtek egymással, erősítették a közösséghez tartozásukat. A találkozó szentmisével zárult, melyet Petkó Tamás dunaföldvári plébános celebrált.

Címkék#Simontornya
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!