Közélet

2012.11.11. 10:43

Dr. Gebhardt Antalról szólt a konferencia

„Polihisztor vidéki értelmiségi a 20. században”. Ezzel címmel tartottak tudományközi konferenciát a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának Természettudományi Osztályán nem régiben.

TEOL/H.E.

A cím dr. Gebhardt Antalra utal, aki dombóvári járásbíróként, jogi és bölcsészdoktorként, illetve természettudósként is ismert volt. A nyitó előadást az ötletgazda dr. Kriston Vízi József tartotta a sokat sejtető „Csaknem elfelejtett bogaras muzeológusok” címmel.

Őt követte Dománszky Zoltán, a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség vezetője. Vetített képes előadása a „Túrák, utak és ösvények, barlangi bejárók Gebhardt doktor nyomában –  mai szemmel” címet viselte. A folytatásban Kisbenedek Tibor beszélt a 125 éve született dr. Gebhardt Antal múzeumi éveiről, majd Horvatovich Sándor hozta kézzel fogható közelségbe a polihisztor koleopterológiai, vagyis rovarász, bogarász kutatásait.

A felszólalók között volt Dezső József PhD környezetmérnök, valamint Tóth Klára, a Baranya Megyei Természetjárók Szövetségének elnöke, aki a szintén beszédes „Mit köszönhetnek a természetjárók Gebhardt Antalnak?” címmel tartott előadást. A konferencia díszvendége volt dr. Vass Anna, dr. Gebhardt Antal egykori munkatársa.

Címkék#dombóvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!