Közélet

2012.11.13. 08:14

Kiváló eredményekkel büszkélkedhetnek

– Iskolánk másfél éve működik akkreditált kiváló Tehetségpontként, amely egy hatalmas elismerés, ezt a címet azon intézmények kaphatják meg, akik szívügyüknek tekintik a talentumok felkarolását és mindehhez remek eredményeket társítanak – számolt be örömmel Heilmann Józsefné.

TEOL/V.B.

A Garay János Gimnázium igazgatója arra is kitért, hogy a tehetséggondozás roppant sokrétű, hálás feladat, s ennek egyik alappillére a rendszeres továbbképzés, tapasztalatcsere. Az évenként életre hívott Tehetségnapok rendezvénysorozat – amely a tudomány hónapjához kapcsolódik – is ezt hivatott erősíteni.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hogyan készítsünk élőlényeket? – címmel tartott előadást dr. Pósfai György (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Hiszen minden esetben olyan előadókat hívnak, akik az adott szakterületen az iskolai tananyagot jól kiegészítve, plusz információkkal szolgálnak a diákoknak. A növendékeknek pedig remek alkalom nyílik ilyenkor a bemutatkozásra, kutatási területük, eredményeik megismertetésére.

A megnyitó ünnepséget követően dr. Pósfai György, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának Biokémiai Intézetének igazgatója, valamint dr. Illés Erzsébet – volt garays diák – az MTA Csillagászati Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa tartott előadást az első napon.

Címkék#Szekszárd
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!