Közélet

2012.11.22. 16:55

Páratlan a házaspár szerepvállalása

– Óvonéni, felmehetünk játszani az emeletre? – kérlelték a lurkók ottjártunkkor Pukli Esztert.

TEOL/B.V.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Pukli Eszter óvodavezető és a gyerekek a csoportszoba galériáján (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

A váraljai intézmény vezetője rábólintott a fiatalok felvetésére, akik – mint kiderült – előszeretettel töltik idejüket a csoportszobában található galérián és az alatta lévő játékkonyhában. – Nagy segítséget jelent óvodánknak a kedves német házaspár: Heinz és Eva Offenloch évek óta nyújtott önzetlen támogatása, amelyből az elmúlt időszakban is több használati tárgyat vásárolhattunk, többek között a galéria kialakítását is nekik köszönhetjük – hangsúlyozta Pukli Eszter.

Azt is megtudtuk tőle, hogy bár Heinz Offenloch – aki posztumusz Váralja díszpolgári címét is megkapta – már nincs az élők között, de Eva továbbra is szívén viseli a gyönyörű völgységi falucska óvodájának sorsát. A hahnheimi hölgy például már nagyon sok írószert ajándékozott a gyerekeknek, idén pedig támogatást nyújtott ahhoz, hogy a fiatalok eljuthassanak a pécsi Bóbita Színházba és a Bábmúzeumba.

Ugyancsak ebből a forrásból egy korszerű digitális fényképezőgépet is vásárolhatott az intézmény, amellyel megörökíthetik ezeket a szép pillanatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!