Közélet

2012.11.15. 10:40

Tanulás az órán kívül is

– Nagyon jól sikerült a program, nemcsak a diákok, hanem mi, felnőttek is remek élményekkel gazdagodtunk – mesélte Glöckner Éva. A BONI Vörösmarty Mihály Általános Iskola pedagógusa a Márton napi rendezvényükre utalt, amely az egész intézményt megmozgatta.

Vizin B.

Idén az ötödik osztályosok adták elő a Márton-legendát a helyi művelődési központban, ahonnan lampionokkal, zeneszó mellett sétáltak az iskola udvarára. Ott Künsztler Róbert tanár harmonika játéka és a hatodikosok által előadott dalok alapozták meg a jó hangulatot, amelyet a fénysétány csak tetézett. Gyönyörű látvány fogadta az érdeklődőket, az üvegekbe helyezett gyertyák az egész udvart beragyogták.

A szülők révén a résztvevők finom süteményeket, libazsíros kenyeret és sült tököt kóstolhattak, eközben az óriás kivetítőn iskolai életképek váltották egymást. A város másik általános iskolájának programsorozata is nagy tetszést aratott a diákok és a pedagógusok körében egyaránt. A Palkóné Kirch Erika tanárnő főszervezésében zajlott nemzetiségi hét számos elfoglaltságot kínált a lurkóknak. A délelőtti órákon a német népismereti tananyagra fókuszáltak az osztályok.

De ellátogattak a nagymányoki tájházba, megtekintették a Völgységi Múzeumban található, a témával kapcsolatos kiállítást, szépkiejtési verseny is volt, táncház is színesítette a kínálatot, az intézmény aulájában régi használati tárgyakból nyílt tárlat és a jellegzetes sváb ételekbe is belekóstolhattak a fiatalok. A sorozat zárása a közös, városi lampionos felvonulás volt.

– A diákok ismereteinek bővítésében jelentős szereppel bírnak a kötetlenebb foglalkozások, a nemzetiségi hetünk elemeit a Bonyhádi Német Önkormányzat segítségével valósítottuk meg – összegezte Dománszky Zoltánné, a Széchenyi iskola igazgatóhelyettese.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!