Közélet

2013.01.06. 11:59

A TEOL konyhája: Hagymás táskaleves

A receptet Sávoli Angéla magyarkeszi olvasónk küldte.

TEOL

Hozzávalók: A leveshez: 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 db húsleveskocka, 1 csokor petrezselyemzöld. A tésztához: 1 db tojás, annyi liszt, amennyit felvesz, 1 csomó újhagyma, egy késhegynyi pirospaprika, só, tejföl.

Elkészítés: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük 1 liter vízzel, beledobjuk a leveskockát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Néhány percig forraljuk, majd belefőzzük a tésztát (amit nagyon vékonyra nyújtunk). A zsiradékban fedő alatt megpároljuk a zöldjével együtt összevagdalt újhagymát, ha már szép sárga, meghintjük pirospaprikával, meg egy csipet sóval. Ebből a hagymatöltelékből a kinyújtott tészta egyik felére teszünk (bizonyos közökben), mint ha derelyét készítenénk. Rárakjuk a tészta másik felét, és ha kész, akkor a levesbe főzzük. Megtejfölözve tálaljuk.

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit!
Cím: Szekszárd, Liszt Ferenc tér 3.

Címkék#receptek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!