Közélet

2013.02.05. 13:25

Megújul a történelmi városmag

– Mindkét beruházásunk a kormány által kiemelt projektek közé tartozik, ezt példázza, hogy 300-300 millió forint önerő-kiegészítést kaptunk a Béla király tér és a Vármegyeháza kertjének felújításához, valamint a piactér építéséhez – emelte ki Horváth István tegnap, a szekszárdi városházán tartott sajtótájékoztatón.

TEOL/V.B.

A megyeszékhely polgármestere arra is kitért, hogy az említett két beruházás összesen közel 2,5 milliárd forintba kerül, amelynek megvalósításához mintegy 1,7 milliárdot nyert pályázaton Szekszárd. A fennmaradó önerő jelentős részét pedig a kormány által nyújtott kiegészítő-támogatásból finanszírozzák, ezáltal egy nagyon kedvező konstrukcióval bíró fejlesztést valósíthatnak meg.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kerekes László (balra) és Horváth István a sajtótájékoztatón (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A megvalósítást tekintve kifejtette, legfőbb céljuk, hogy legkésőbb idén júniusban elkezdődjön a piactér építése, amely számításaik szerint hét-nyolc hónap alatt készülhet el. Tehát 2014 márciusában adhatják át, akárcsak a másik projektben megvalósuló Béla tér és a Vármegyeháza kertjének fejlesztését.

– A terveknek megfelelően tavaly ősszel kezdődtek a városközpont rehabilitációs kivitelezési munkák, számítottunk arra, hogy télen nehézkesebben haladunk, ez így is lett, ennek ellenére igyekszünk tartani magunkat az ütemtervhez – vette át a szót Kerekes László. A Szekszárdi Városfejlesztési Kft. ügyvezető-igazgatója megjegyezte, mindezt a lakók is érzékelhetik, hiszen a Béla téren és a csatlakozó utcákban jelenleg nehézkesen lehet közlekedni, de a közműépítési munkák befejezésével – amely márciusra várható – már használhatóbb lesz a belváros.

A sajtótájékoztatót követően, a projekt hivatalos nyitórendezvényén Horváth István beszéde után az Építész Alkotóműhely Kft. munkatársai: Földesi Zoltán és Hodossy László tervezők prezentációjukban részletesen bemutatták az új piac terveit, a megújuló tereket és épületeket, valamint az átalakuló közlekedési és parkolási rendet. Jakab Mariann, a Városfejlesztési Kft. munkatársa pedig a projekt kapcsán megvalósítandó civil programalapról tájékoztatta a jelenlévőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!