Közélet

2013.04.23. 13:09

A TEOL konyhája: Füstölt halas krémleves

A receptet Sándor Pálné szekszárdi olvasónk küldte.

TEOL

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg füstölt pisztráng, 2 szál zöldhagyma, 1 csokor snidling, 5 dl tej, 1 citrom, 1 dl tejszín, 1 kávéskanál Tabasco szósz, só, őrölt fehér bors.

Elkészítés: A füstölt hal bőrét lehúzzuk, kiszedjük a szálkákat és a halhúst apró darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Félreteszünk 2 evőkanálnyi halhúst a tálaláshoz, a többit turmixgépbe tesszük. Hozzáöntjük a tej felét, cél citrom levét, belehabarjuk a hagymát és simára pépesítjük.

Hozzáadjuk a maradék tejet, a tejszínt, sóval, őrölt borssal, a szósszal ízesítjük és még egyszer összemixeljük. Tálalás előtt a snidnlinget megmossuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk. A levest óvatosan megmelegítjük. A snidlinggel beszórva, a maradék karikára vágott citrommal díszítve tálaljuk.

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit!
Cím: Szekszárd, Liszt Ferenc tér 3.

Címkék#receptek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!