2013.04.23. 13:09
A TEOL konyhája: Füstölt halas krémleves
A receptet Sándor Pálné szekszárdi olvasónk küldte.
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg füstölt pisztráng, 2 szál zöldhagyma, 1 csokor snidling, 5 dl tej, 1 citrom, 1 dl tejszín, 1 kávéskanál Tabasco szósz, só, őrölt fehér bors.
Elkészítés: A füstölt hal bőrét lehúzzuk, kiszedjük a szálkákat és a halhúst apró darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Félreteszünk 2 evőkanálnyi halhúst a tálaláshoz, a többit turmixgépbe tesszük. Hozzáöntjük a tej felét, cél citrom levét, belehabarjuk a hagymát és simára pépesítjük.
Hozzáadjuk a maradék tejet, a tejszínt, sóval, őrölt borssal, a szósszal ízesítjük és még egyszer összemixeljük. Tálalás előtt a snidnlinget megmossuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk. A levest óvatosan megmelegítjük. A snidlinggel beszórva, a maradék karikára vágott citrommal díszítve tálaljuk.
Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit!
Cím: Szekszárd, Liszt Ferenc tér 3.