Közélet

2013.04.13. 19:58

Csendőrséget, a halálbüntetésről népszavazást szeretne Vona

Vona Gábor, a Jobbik elnöke lakossági fórumán az emberek megélhetése és a közbiztonság állt a középpontban, de szó esett dunai vízlépcsőkről, és persze politikáról is.

S. K.

Az emberek megélhetése és a közbiztonság állt a középpontban Vona Gábor, a Jobbik elnökének pénteki zombai és szedresi lakossági fórumán. A felesége révén a megyéhez is kötődő politikus elmondta: az élelmiszeripar és a mezőgazdaság talpra állítását kulcskérdésnek tartják, enélkül szerintük az országban nem lesz gazdasági fellendülés. Úgy vélte, ez komoly konfrontációt jelentene az EU-val, de ezért a célért érdemes vállalni az ütközést.

Megítélése szerint az építőiparnak százezres nagyságrendben kellene munkahelyet teremtenie, ha volna erre kormányzati szándék. Ám szerinte ebben az iparágban csak multi cégek és a multikkal szövetséges néhány politika-közeli magyar cég fejlődik.

A Jobbik a Dunán három vízlépcsős erőművet építene, ami energiát adna, komoly lehetőségeket teremtene az építőiparnak, emellett a vízgazdálkodásban is fontos szerepet játszhatna. Vona Gábor szerint túl kellene lépni a „Bős-Nagymaros” politikai vitán, és gazdasági szempontból kellene megközelíteni a kérdést.

Ami a közbiztonságot illeti: a Jobbik fontosnak tartja a csendőrség felállítását, illetve a halálbüntetéssel kapcsolatos népszavazás kiírását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!