Közélet

2013.05.06. 18:30

Öt utca nevét változtatták meg Dunaföldváron

Már nincs Sallai Imre, Hámán Kató, Ságvári Endre utca Dunaföldváron, helyettük Nefelejcs, Búzavirág és Szent Lőrinc lett. A Corvin János Korvinra, a Rózsa Ferencet Rózsára változtatták.

Vida T.

A képviselő-testület a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmát figyelembe véve döntött öt utca nevének megváltoztatásáról, az ott élők javaslatát és kérését figyelembe véve. Eszerint május 1-től már nincs Sallai Imre, Hámán Kató, Ságvári Endre utca, hanem Nefelejcs, Búzavirág és Szent Lőrinc. A Corvin János elnevezést Korvinra, a Rózsa Ferencet Rózsára változtatták, tájékoztatott Horváth Zsolt polgármester és a város jegyzője, Bárdos Lászlóné dr. Az ott lakók számára a lakcímkártyát postai úton térítésmentesen küldi meg a Paksi Járási Hivatal.

Dr. Szántóné Novák Eszter hivatalvezető felhívta a figyelmet arra, hogy más okmányokat is – például gépjárművek forgalmi engedélyét, vállalkozások telephelyére vonatkozó dokumentumokat is – érinthet a változás, ezek cseréje szintén illetékmentes, de a polgároknak kell kezdeményezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!