Közélet

2013.06.13. 10:47

A Liszt Ferenc térre költözik júliusban a piac

A piactér átalakítási munkái miatt a piacot a Liszt Ferenc térre és környékére telepítik majd át, döntött a szekszárdi önkormányzat szerdai rendkívüli ülésén.

Venter M.

Agrár logisztikai cég költözik a szekszárdi ipari parkba. Mint azt Horváth István, a megyeszékhely polgármestere elmondta, az önkormányzat tegnapi rendkívüli ülésén határozatban hagyta jóvá a szerződés tervezetét, amely szerint egy helyi cég 1,8 hektárnyi területet vásárol meg az ipari parkban, és itt építi ki regionális központját. A munkálatok hamarosan meg is kezdődnek.
Döntöttek a városatyák a szekszárdi piac ideiglenes áthelyezéséről is. A piactér átalakítási munkái júliusban kezdődnek, igazodva a Béla tér rekonstrukciós munkáinak befejezéséhez. Az átépítés idejére a piacot a Liszt Ferenc térre és környékére telepítik majd át. Jelenleg az áthelyezés előkészítése folyik, azaz a piac üzemeltetéséhez szükséges hatósági engedélyek beszerzése zajlik. A rendkívüli közgyűlésen napirendre kerültek az adósságkonszolidációval kapcsolatos aktuális teendők is. Döntöttek az egyeztetés üteméről, valamint az eljárásba bevont ügyletekről és pénzintézetekről.

Foglalkozott a közgyűlés az általános iskolások nyári napközis felügyeletével is. Az általános iskolák január 1-jével a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ  fenntartásába kerültek, ám a gyermekek napközbeni ellátása továbbra is önkormányzati feladat. A városatyák úgy döntöttek, hogy a tavalyi nyári szünethez hasonlóan az idén is a Gyermekszoba Családi Napközik keretében a Comenius Általános Iskola fogadja a gyerekeket. A felügyeletért nem kérnek díjat sem az önkormányzattól, sem a szülőktől, de az étkeztetés  megszervezésében számítanak az önkormányzat közreműködésére. Mint az a határozati javaslatban szerepelt:  az intézmény az előző évben is változatos programokat kínáltak, és mind a szülők, mind a gyerekek elégedettek voltak az ellátással.

Címkék#Szekszárd
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!