Közélet

2013.07.25. 18:40

Ahol igazán jó nyugdíjasnak lenni

Évi rendszerességgel megtartják a találkozót a testvérszervezetekkel a településen, idén mintegy százharminc vendéget várnak.

Venter M.

Találkozóra várja a tagságot és a testvérszervezeteket a Szedresi Nyugdíjas Érdekszövetség július 27-én, szombaton. Mint azt Varga Ferenc elnöktől megtudtuk, a nyugdíjas találkozóra mintegy százharminc vendéget várnak, a helyi tagok mellett a bogyiszlói és a zombai nyugdíjasok lesznek a vendégek. A műsort is saját maguk adják, ennek minden évben nagy sikere van. A bemutató után finom falatok és bál várják a résztvevőket.

– Szedresben jó nyugdíjasnak lenni – mondja Varga Ferenc. – Az önkormányzat mindenben támogat minket, és évente 200 ezer forintos anyagi hozzájárulással segíti működésünket. Igyekszünk ezt meghálálni, a 170 tagú érdekszövetség a település programjainak, rendezvényeinek szervezésében, lebonyolításában is szívesen vállal részt.
A nyugdíjas szervezet minden jeles eseményt méltó módon ünnepel meg. Megtartják a nőnapot, a már fent említett nyugdíjas találkozót és az idősek világnapját, egybekötve a mindenki neve napjával. Ezt követi a kerek évfordulós születésnapot ünneplők köszöntése, egybekötve a vezetőség évzárójával.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kovács János polgármester (balról) és Varga Ferenc a nyugdíjas szervezet elnöke (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Újraindul a helyi adás

Augusztus elsejétől újra indult a települési kábeltelevíziós adás. Mint azt Kovács János polgármester elmondta, korábban a jogszabályi feltételek változása miatt állították le a szolgáltatást, de most megteremtődtek a feltételei annak, hogy a helyi adás újra induljon, hirdetményekkel, információkkal, tájékoztatókkal. Szeretnék, ha a későbbiekben mozgóképekkel is kiegészülhetne az adás, ehhez azonban előbb még meg kell teremteni a személyi és tárgyi feltételeket, valamint a működtetés költségeit fedező anyagi forrást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!