Közélet

2013.07.06. 18:57

Az olasz sztárklub, az Inter edzésprogramja alapján dolgoznak

Futás, erőnléti-, technikai edzés, este meccs. Ez adja a gerincét A Szeretet A Válasz Közhasznú Egyesület szálkai Intercampus táborának.

TEOL/B.K.

A több, mint hatvan nehéz sorsú gyerek az olasz FC Internazionale edzésprogramja alapján dolgozik. Nem először, már harmadik éve. Keitaro Cloward, az egyszerűség kedvéért Johnny, a hat és tizennégy év közötti gyerekek edzője elmondja, mivel Európában a foci jelenti a szociális sportot, azaz azt a sportágat, amivel el lehet csábítani az utcáról a legrosszabb körülmények között élő gyerekeket, hát ezzel foglalkoznak.

Merthogy a szervezet egyik legfontosabb tevékenysége, hogy segíti a budapesti Cseppkő utcai gyermekotthon lakóit, illetve támogatja a szendrőládi családokat, gyerekeket. Bergner Andrea, az egyesület vezetője meséli: Szendrőlád Borsod egyik kistelepülése, nagy szegénység, nagy családok, nem ritka a tíz-tizenegy gyerek sem. Maga a foci tulajdonképpen eszköz, melynek segítségével már most eljutottak oda, hogy a gyerekek például angolul, németül akarnak tanulni.

Nem cél, hogy a gyerekekből igazolt játékos legyen, és igen kevéssé valószínű, hogy ezek a fiúk egyszer majd az Interben rúgják a bőrt, de előfordult, hogy közülük valakit igazolt a Vasas. Finta Krisztián, a táborozók egyike pedig lelkesen újságolja, hogy a Cseppkő utcai gyermekotthon focicsapatát átvenné az MTK. Nem véletlen, egy lengyelországi tornán huszonnégy induló közül a hetedikek, Szlovákiában a gyermekotthonosok tulajdonképpeni világbajnokságán elsők lettek.

Bergner Andrea arról is tájékoztat, Decsi Kiss Jánossal már több éves, évtizedes a kapcsolat, a szálkai művésztelep ideális terepe táboruknak. A focin kívül másra is jutott idő: kézműveskedésre, strandolásra például.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!