Közélet

2013.07.09. 20:45

Csullag Józsefné a törvényszék elnöke

Csullag Józsefné dr-t nevezete ki dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2013. július 1-től 2019. június 30-ig terjedő időtartamra a Szekszárdi Törvényszék elnökévé.

Ihárosi Ibolya

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Csullag Józsefné dr.
[/caption]

Dr. Csullag Józsefné 1989-ben szerzett diplomát a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, 1992 szeptemberében jogi szakvizsgát tett. 1992. október 1-től volt bírósági titkár a Szekszárdi Városi Bíróságon, majd ugyanott 1993. február 1-től  civilisztikai ügyszakos bíró. A Szekszárdi Városi Bíróság elnökhelyettese volt 1996. szeptember 1-től, 2001. április 1-től pedig az elnöke.  2002. augusztus 1. napjától nemzeti tréner. A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2007-ben Európa jogi szakjogász képzettséget szerzett, majd 2009. június 1-től 2014. április 30-ig európai jogi szaktanácsadói kinevezést kapott. 2002. szeptember 20-tól a Tolna Megyei Bíróság, illetve a Szekszárdi Törvényszék elnökhelyettese és 2012. július 1-től teljes jogkörrel helyettesítette a törvényszék elnökét.

Tárgyalási szünet  lesz a megye bíróságain

Tárgyalási szünet lesz július 15-től augusztus 21-ig a Szekszárdi Törvényszéken, illetve a törvényszék területén működő járásbíróságokon, valamint a közigazgatási és munkaügyi bíróságon. Ezen idő alatt a rendes napi munkaidőben ügyeletet tartanak a bíróságokon, és biztosítják a hatályos eljárási és anyagi jogi, valamint ügyviteli előírások szerint halaszthatatlan ügyek folyamatos intézését. A Cégbíróságon és a bírósági kezelőirodákban naponta 9-től 11-ig folyamatosan biztosítják az ügyfélforgalmat. Egyebekben a bíróságok – a törvényben meghatározott kivételektől eltekintve – nem tartanak tárgyalásokat. A Bonyhádi, a Dombóvári, a Paksi és a Tamási Járásbíróságon, valamint a Szekszárdi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon nem lesz panasznap, de a Szekszárdi Törvényszék területén működő járásbíróságokra, illetve a közigazgatási és munkaügyi bíróságra kiterjedő hatállyal a Szekszárdi Járásbíróságon minden szerdán 8-tól 12-ig illetve 13-tól 16 óráig jegyzőkönyvbe foglalják a jogi képviselő nélkül eljáró ügyfelek szóbeli kérelmét, tájékoztatott dr. Csullag Józsefné törvényszéki elnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!